EEN VERZEKERING VOOR JE SPORTSCHOOL, ZO HOUD JE JE VECHTERS FIT

Makkelijk jouw sportverzekering regelen

Bij ons is het een kwestie van een paar minuten dingen aantikken in de online module. Zo kun je supersimpel jouw sport verzekeren voor wat jij wilt. Of je nou trainingen geeft voor kickboksen, MMA, judo of karate. En of je nou wel of niet aangesloten bent bij een bond of vechtsportautoriteit.

Onze sportverzekeringen dekken de aansprakelijkheid voor activiteiten in het kader van full-contact vechtsporten, zoals kickboksen, thaiboksen en MMA. Sportscholen met een Keurmerk Vechtsportautoriteit, of die op het punt staan het Keurmerk te behalen, krijgen een uitgebreider pakket. Dit pakket dekken ook de lessen buiten de sportschool.

Maar waarom zou je eigenlijk je sportschool verzekeren? Dat leggen we in dit artikel uit. Eigenlijk zijn er zoveel redenen, dat we beter kunnen vragen waarom je je sportschool niet moet verzekeren…

 

Waarom heb je een verzekering voor je sportschool nodig?

Als vechtsporttrainer of MMA sportschool help je mensen fit, sterk en gezond te worden. Maar heb je wel eens nagedacht over de gezondheid van je eigen sportschool? Of van je zelfstandige business als trainer?

Je werkt met mensen, pusht ze om betere resultaten te behalen en deelt hier en daar een klap uit (ter bevordering van de training uiteraard). Alles om je klanten naar het volgende level te tillen.

Maar wat doe je als er iets fout gaat? Als er iets gebeurt in je vechtsportschool of met je apparaten? Als klanten schade oplopen door jouw toedoen of dat van je medewerkers? Je bent bezig met een risicovolle sport, dus ongelukken komen regelmatig voor.

 • Elk bedrijf loopt wel het risico om een keer aansprakelijk te worden gesteld voor een ongeluk of schade. Hoewel er een verhoogde aansprakelijkheidsdrempel geldt voor sportscholen (de sporters gaan nu eenmaal zelf de uitdagingen aan), loop je als sportschool wel een hoger risico door de fysieke aard van de activiteiten en de benodigde apparatuur.
 • Sporters kunnen ernstige verwondingen oplopen. In 2017 vonden naar schatting 117.000 bezoeken aan een Spoedeisende Hulp (SEH)- afdeling plaats in verband met een sportblessure.
 • Als sportschool moet je je aan de veiligheidsvoorschriften houden en ervoor zorgen dat al je trainers goed opgeleid en gecertificeerd zijn. Doe je dit niet, dan

Elke sportschool en elke trainer heeft daarom een sportverzekering nodig om zijn activa te beschermen.

 

Wat houdt een sportverzekering in?

Een verzekering voor sportscholen is een combinatie van verschillende verzekeringen, zoals aansprakelijkheid, rechtsbijstand en bedrijfsschade. Soms zijn sportschoolhouders verplicht bepaalde verzekeringen af te sluiten om aan contractuele verplichtingen te voldoen, maar zelfs als dat niet het geval is, is een sportverzekering aan te raden.

Zonder verzekering kunnen rechtszaken en andere risico’s je sportschool duur komen te staan. Sommige sportscholen raken hierdoor in het faillissement.

 

Wat kost een verzekering voor een sportschool?

Een verzekering voor een sportschool kost tussen de 25-60 euro, afhankelijk van welke verzekeringen je kiest. Je kunt bij ons kiezen uit:

 • een aansprakelijkheidsverzekering,
 • rechtsbijstand,
 • opstal/huurdersbelang,
 • inventaris,
 • bedrijfsschade;
 • en cyber.

Voor een sportschool is de totale premie per maand rond de 25 euro. Dan heb je aansprakelijkheid en bedrijfsschade gedekt. Wil je ook nog rechtsbijstand? Dan komt het op 57 euro neer.

Stel nu je verzekering voor jouw vechtsportschool samen en bekijk je premie.

 

Aansprakelijkheidsverzekering voor jouw sportschool

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor de schade aan anderen (derden) tijdens de werkzaamheden en activiteiten in (of buiten) jouw sportschool. Een voorbeeld hiervan is het per ongeluk veroorzaken van schade aan de sporter tijdens de training. Daarnaast is er ook dekking voor het per ongeluk veroorzaken van schade aan iemand zijn spullen.

Onze aansprakelijkheidsverzekering dekt:

 • Zaakschade € 2.500.000,- per aanspraak € 5.000.000,- per jaar
 • Letselschade € 2.500.000,- per aanspraak € 5.000.000,- per jaar
 • Advisering in supplementen (niet uit Azië)
 • Advisering in voeding
 • Dekking voor buiten trainingen (geen Mudmasters)
 • Thuistrainingen en online trainingen
 • Vermogensschade Max. € 50.000 p.j.
 • Opzicht lenen/huren Max. € 100.000 p.j.
 • Dekking voor ingehuurde krachten

Mensen worden lid van je sportschool in de veronderstelling dat jij en je trainers experts zijn. Je bent verplicht om veiligheidsprocedures te ontwikkelen en toe te passen, zoals het schoonmaken van apparatuur na gebruik, het bijhouden van een incidentenrapport en eventueel instructielessen over de apparaten te geven voor beginners.

Door deze procedures te handhaven, verlaag je de kans op schadeclaims tegen je bedrijf.

 

Kleine of grote vechtsportschool?

De verzekeringen die je nodig hebt, en de kosten daarvan, hangen af van het soort sportschool dat je hebt. Een kleine sportschool, waarvan de eigenaar elke les geeft, heeft geen opstal/huurdersbelang of bedrijfsschade nodig, maar wel een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand.

Een grote sportschool met diverse lessen als judo, MMA, boksen, kickboksen, etc., heeft meer verzekeringen nodig dan een kleine sportschool. En die verzekering zal daardoor duurder worden.

 

Sluit nu een verzekering voor jouw sportschool af

Elke sportschool moet een verzekering afsluiten die risico’s dekt, zowel kleine als grote sportscholen. En zowel voor trainingen onder toezicht als voor trainingen zonder toezicht met verschillende machines en apparatuur.

Sportscholen hebben nu eenmaal met veel risico’s te maken. Klanten kunnen gewond raken tijdens een workout, of zelfs een hartstilstand krijgen op een hometrainer.

Met de sportverzekeringen voor vechtsporten van Everion kun je jouw klanten en je bedrijf gezond en in beweging houden. Ons doel is om sportverzekeringen eenvoudig, flexibel en betaalbaar te maken.

Bescherm jezelf, je klanten en je bedrijf. Stel nu je verzekering voor jouw vechtsportschool samen en bekijk direct je premie.

Is er iets niet duidelijk of heb je vragen? Stuur ons een bericht of bel met een van onze medewerkers op 0186-700236 (tijdens kantooruren).

Bron: www.everionsport.nl