MEEDENKEN, OPLOSSEN EN INNOVEREN IN DE SPORTSECTOR!

In gesprek met Patrick Rijnbeek, directeur bij NL Actief.

 

Wist jij dat Nederland zo’n 3 miljoen fitnessdeelnemers heeft? NL Actief is de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven van Nederland. Bij deze organisatie zijn zo’n 1.000 locaties met in totaal 3 miljoen fitnessconsumenten aangesloten. Tijd om iets meer over deze interessante organisatie te weten te komen.

 

De beste én juiste keuze

Hoe weet je als sportinstructeur wat er komt kijken bij het opzetten van een sportstudio of te starten met je eigen bedrijf als personal trainer? Met alleen attributen en een klantenlijst kom je er niet. NL Actief helpt als brancheorganisatie sport- en beweegbedrijven om alles op orde te hebben. Zo zorgen zij o.a. voor een onafhankelijke opleidingen tot sportinstructeur, een NL Actief keurmerk voor de fitnessclubs, bekijken zij welke verzekeringen je nodig hebt en denken zij mee met de ontwikkelingen in de sportwereld. Alles onder één paraplu voor de ondernemer of sportinstructeur.

 

Schakelen in een wereld vol verandering

Ondanks dat 2020 voor de meeste van ons een vervelend jaar was, is het ook een jaar geweest waarin we veel hebben geleerd. We lieten ons leven leiden door werk, uitjes in de stad, vakanties en sport. Alles ging zoals het ging en dat was prima. Maar toen kwam Covid en gingen onze dagelijkse bezigheden er iets anders uit zien. We konden onze rituelen niet meer zo uitvoeren zoals we dat gewend waren. En dat zet je ook aan het denken!

 

Niet alleen de horeca en reissector zijn hard getroffen, de ondernemers met werkzaamheden in de sportbranche hebben ook voor moeilijke uitdagingen gestaan. NL Actief heeft zich ingezet om ervoor te zorgen dat de sportfaciliteiten beschikbaar bleven voor de consument. Sport is een essentieel onderdeel van een goede weerstand, dus zeker in deze tijd belangrijk om die mogelijkheden te blijven bieden. Hierdoor zijn de sportscholen in Nederland veel langer opgebleven in vergelijking met omringende landen.

Helaas met de huidige strenge maatregelen zijn de sportscholen nu echt gesloten en groepstrainingen zijn slechts buiten toegestaan in groepjes van 2. Enkel trainen in kleine clubjes, thuis of alleen maar buiten. Wordt dit het nieuwe normaal? Dat denkt NL Actief niet, máár zij zien het ook niet helemaal verdwijnen.

 

NL Actief heeft een aanpak gebruikt waarbij zij niet alleen hun leden hebben geholpen, maar zij waren er voor de gehele branche. Doordat zij iedereen hebben voorzien van een continue stroom aan informatie hebben zij hier als waardering alleen maar nieuwe leden bij gekregen. Als brancheorganisatie staan zij nauw in contact met de overheid, waardoor de leden via hen aan de nodige informatie konden komen. Deze saamhorigheid binnen de branche was een mooie ontwikkeling, een bijkomend effect.

 

Meer dan alleen maar een organisatie of locatie

En hoe nu verder in 2021? ‘Je wilt dat je branche klaar is voor de toekomst’, aldus Patrick Rijkbeek. En daarom zijn zij ook continu in gesprek met kennispartners. NL Actief verwacht dat de ervaringen van afgelopen jaar zullen bijdragen aan het toekomstbeeld. De sportorganisaties en -instructeurs kunnen een andere rol krijgen in het dagelijks leven van het lid. Waar het voorheen draaide om de daadwerkelijke trainingen op locatie, zijn zij wellicht in de toekomst meer als coachende rol betrokken en helpen hun klanten naar een gezonde levensstijl.

 

‘We zien het als een groter geheel, vooral op het gebied van innovatie. Je trainer kan gekoppeld worden aan je smartwatch en gedurende de dag met je meekijken om je te motiveren’. Maar naast het fysieke bewegen is er ook voor sommige van ons behoefte aan een stukje binding en gezelligheid. Het fysieke contact en support blijft naar alle waarschijnlijkheid een must in de sportwereld, maar we kunnen meerdere ideeën gaan uitwerken, zodat ieder een beweging vindt die bij hem of haar past. Op locatie, thuis of in de buitenlucht. Via een beeldscherm, één op één training of een groepsles. De technologie gaat de branche erg helpen, maar zorgt ook voor uitdagingen.

 

Samenwerken in en voor sportwereld

We hebben elkaar hard nodig, iedereen met zijn of haar eigen kwaliteit. NL Actief kan elke sport- instructeur of organisatie hierbij helpen. Everion is als partner betrokken bij NL Actief om de leden te voorzien van de juiste verzekeringen. Iedereen is welkom en er wordt een passend advies gegeven. Ben jij zzp-er en geef je personal training of heb je een goed draaiende sportstudio op een eigen locatie? Everion zoekt een verzekering die kwalitatief goed is, waarbij je gedekt bent voor wat er daadwerkelijk afgedekt moet worden én zorgt voor een passende prijs. Zo hoef jij je als ondernemer in ieder geval geen zorgen te maken.

 

Wanneer je aangesloten bent bij NL Actief kun je o.a. je verzekering voor een goede prijs afsluiten waardoor je lidmaatschap meer van toegevoegde waarde is.  Daarnaast krijg je ook meer kortingen op andere benodigdheden in de sportbranche. Win Win!

 

2020, een opstartjaar voor de samenwerking

Afgelopen jaar hebben NL Actief en Everion hun krachten gebundeld en hebben zij er voornamelijk bij stilgestaan hoe zij de personal trainer meer van dienst kunnen zijn. Met de extra kennis, die zij hebben opgedaan afgelopen jaar tijdens de Covid-periode, hebben zij nieuwe uitdagingen waar zij aan kunnen gaan werken.

 

Waar je in ieder geval zeker van kunt zijn: NL Actief en Everion zorgen ervoor dat alle werkgevers en werknemers in de sportbranche de dienstverlening kunnen verwachten waar zij recht op hebben!  

 

Meer weten over NL Actief?

Meer weten over de sport verzekeringen van Everion? Bereken hier eenvoudig je premie.