VECHTSPORT VERZEKERING VOOR VECHTSPORTERS: SLIM EN BETAALBAAR

Waarom een vechtsport verzekering slim is

Mixed martial arts (MMA) is een brute vorm van vechten wegens het schoppen en slaan zonder bokshandschoenen. Iedereen die aan deze sport deelneemt, kan ernstig gewond raken als gevolg van training of als gevolg van een wedstrijd.

Beoefen je MMA? Houd je van kickboksen en thaiboksen? Of je het nu als hobby doet of in professionele wedstrijden vecht, het is belangrijk om jezelf te beschermen.

Dat doe je niet alleen met je techniek. Je hebt een vechtsport verzekering nodig, ofwel een sportverzekering. Hiermee voorkom je dat je leven (en dat van je gezin) ruw wordt verstoord door een naar ongeluk – bij jezelf of bij een ander.

Wat is een sportverzekering en wat dekt het

Een vechtsport verzekering is een verzekering die je kunt afsluiten als vechtsporter. De verzekering dekt onder andere letsel, vermogensschade, spullen en letsel.

4 belangrijkste voordelen van een vechtsport verzekering

 1. Je bent verzekerd tegen ongelukken bij jezelf en bij een ander (die jij hebt toegebracht)
 2. Je spullen zijn verzekerd
 3. Je krijgt hulp bij een incassoprobleem (als je kiest voor rechtsbijstand)
 4. Je bent verzekerd bij zaakschade en vermogensschade

Een sportverzekering is niet alleen handig voor als je letsel oploopt tijdens het vechten, maar ook voor als je spullen kwijtraakt of beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan je vechtsportuitrusting, je telefoon of je laptop die je mee naar de training neemt.

Als vechtsporter heb je vaak met dure spullen te maken, dus het is fijn om te weten dat ze verzekerd zijn.

Welke verzekering heb je nodig als vechtsporter?

Ten eerste heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Je brengt immers opzettelijk lichamelijk letsel toe aan een ander persoon.

Bij MMA-gevechten is de aansprakelijkheidsverzekering meestal geregeld door de organisatie, maar dit is niet altijd het geval. Het is dus verstandig om een individuele aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Deze beschermt je tegen eventuele rechtszaken of claims als je ernstig letsel of invaliditeit veroorzaakt bij een ander. Bovendien geldt de dekking dan ook voor ongevallen buiten een officieel gevecht, zoals een training.

Risico’s van vechtsporten

En dat is fijn; er hangen enorme risico’s aan vechtsporten. Elke keer als je de ring instapt, loop je risico. Stel dat je een hand breekt of je enkel. Als je dan een baan hebt, kun je waarschijnlijk even niet werken.

Dat zijn dan de lichte verwondingen. Zwaardere verwondingen, zoals hersenletsel, komen ook vaak voor bij vechtsporten. De medische kosten daarvan kunnen hoog oplopen. Het is dus belangrijk om te controleren of je (basis)zorgverzekering die vergoedt.

 • Hersenschudding. Hersenletsel ontstaat door een harde klap op het hoofd. Kneuzingen en kleine scheurtjes in de hersenen kunnen leiden tot verschillende beschadigingen.
 • Ruggenmergletsel. Dit soort letsels kunnen acuut (plotseling) ontstaan of chronisch (geleidelijk). Chronische ruggenmergletsels komen vaak voor bij oudere atleten als gevolg van slijtage. Een acuut letsel ontstaat vaak wanneer een tegenstander kracht uitoefent op je ruggengraat of nek.
 • Gebroken voeten en handen. Dit soort blessures ontstaan vaak als gevolg van geblokkeerde slagen. Vechters kunnen per ongeluk of onbedoeld de handen of voeten van hun tegenstander breken.
 • Ernstige wonden. Hieronder vallen verwondingen aan ellebogen, gespleten lippen, gebroken neuzen of andere verwondingen in het gelaat. Soms gebeurt dit wanneer een vechter zijn tegenstander bijt tijdens een gevecht.

Hoewel de MMA-regels tegen bijten zijn, gebeuren er toch ongelukken – vechters verliezen soms de controle. Bovendien kun je jezelf ook verwonden tijdens een training of tijdens het sparren.

Blessures als vechtsporter voorkomen

 • Zorg voor de juiste training. Heeft je trainer de juiste kwalificaties en vaardigheden om je te leren hoe je veilig vecht?
 • Draag de juiste uitrusting. Verzorg je uitrusting goed om scheuren te voorkomen. En draag de juiste maat uitrusting.
 • Doe een goede warming-up. Het opwarmen van je spieren is belangrijk om blessures en vermoeidheid te voorkomen.
 • Vecht niet als je geblesseerd bent. Heb je iets gebroken, een ligament gescheurd of een spier verrekt? Neem dan rust totdat het genezen is.
 • Behandel blessures direct. Heb je medische zorg nodig? Ga dan direct naar de huisarts of het ziekenhuis. Zelfs bij lichte verwondingen is het verstandig om de huisarts te vragen om advies.

Hoeveel kost een verzekering voor vechtsporters?

Een vechtsport verzekering hoeft niet duur te zijn. Bij ons heb je hem al vanaf 23 euro per maand. Dit is inclusief aansprakelijkheidsverzekering.

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering hoef je je geen zorgen te maken als je schade toebrengt aan anderen (derden) of aan de spullen van anderen.

Onze aansprakelijkheidsverzekering dekt de volgende zaken:

 • Zaakschade € 2.500.000,- per aanspraak € 5.000.000,- per jaar
 • Letselschade € 2.500.000,- per aanspraak € 5.000.000,- per jaar
 • Advisering in supplementen (niet uit Azië)
 • Advisering in voeding
 • Dekking voor buitenlessen
 • Thuistrainingen en online trainingen
 • Vermogensschade max. € 50.000 p.j.
 • Opzicht lenen/huren max. € 100.000 p.j.
 • Dekking voor ingehuurde krachten

Daarnaast raden we je sterk aan om een rechtsbijstandverzekering en een verzekering tegen cyberrisico’s af te sluiten. Die kun je bij ons ook toevoegen voor een betaalbaar bedrag per maand.

Sluit nu jouw sportverzekering af!

Gemoedsrust voor vechtsporters is goud waard

MMA is gevaarlijk, maar dat betekent niet dat het voor jou persoonlijk riskant hoeft te zijn. Het afsluiten van de juiste verzekering beschermt je financiën en zorgt ervoor dat je de behandeling of ondersteuning krijgt die je nodig hebt na een gevecht.

Sluit nu je vechtsport verzekering af

Als MMA-vechter, bokser of kickbokser heb je met veel risico’s te maken.
Met de sportverzekeringen van Everion bescherm je jezelf, je gezin en je tegenstanders. Stel nu je sportverzekering samen en bekijk direct je premie.

Is er iets niet duidelijk of heb je vragen? Stuur ons een bericht of bel met een van onze medewerkers op 0186-700236 (tijdens kantooruren).

Bron: www.everionsport.nl