ZIJN TRAINERS OOK ALTIJD ONDERNEMERS?

In gesprek met Kelby Jongen, CEO bij Sport&People

Wist je dat het ook voor fitness professionals nodig is om regelmatig bijscholing te krijgen? Toplocaties, ervaren docenten, persoonlijke begeleiding en een hoog slagingspercentage. Sport & People is niet voor niets dé fitness opleider van Nederland en Europa.

 

Hoe doen zij dit?

Sport&People biedt talloze mogelijkheden. De fitness professional kan zelf kiezen welke opleidingsvorm het beste bij hem of haar aansluit. Online of klassikaal, onderzoek, boeken of publicaties. ‘Onze missie is om de professional van a tot z te helpen in het geven van inhoudelijke kennis, maar ook te helpen op zakelijk vlak’, aldus Kelby Jongen.

 

De ondersteuning die jij nodig hebt

Wensen en behoeften verschillen per persoon, dat hoeven we niet meer uit te leggen. Hoe speelt Sport&People daarop in? Daarover zegt de CEO het volgende: ‘Wij zorgen ervoor dat de professional de juiste kennis heeft om met verschillende doelgroepen aan de slag te gaan op een veilige manier.’ Administratie niks voor jou? Geen probleem, dan helpen wij daarbij. Lastig om je financiële zaken goed in beeld te krijgen? Dat begrijpen wij en spelen wij op in. ‘Zonder opleidingen ben je geen professional’, benoemd Kelby. Om het leuk en informatief houden zorgt Sport&People er voor dat jaarlijks de opleidingen aangepast worden naar de laatste onderzoeken. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Uitdagingen zijn er altijd

‘Over het algemeen zijn trainers geen ondernemers. Dit is ook niet iets wat je altijd op school leert’, geeft Kelby aan. Waar ligt dan de uitdaging? Waarschijnlijk waar voor het gros van de mensen een uitdaging ligt. Contracten, juridische aspecten, verzekeringen, maar vooral ook financieel. Hoe doe je als fitness professional je boekhouding en stel je de juiste winst- en verliesrekeningen in, waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van je budget? Deze randvoorwaarden zijn belangrijk, maar dit is zeker niet ieder zijn grootste hobby.

 

Kansen in overvloed

Als we kijken naar de toekomst, waar liggen dan de meeste kansen in deze branche? CEO Sport&People: ‘De medische wereld zal steeds meer inzien dat fitness een belangrijke rol speelt bij preventie en levensstijl.’ De gezondheidszorg is en blijft altijd een aandachtspunt. Kunnen we dit straks nog wel te betalen? De consumenten zullen steeds meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun eigen gezondheid. En wat sluit hier nu beter bij aan dan bewegen?

 

Zorg je voor de juiste verzekering?

Sport&People helpt de sportondernemer met het zien van het complete plaatje. Het afsluiten van de juiste verzekeringen komt daar ook bij kijken. Daarom verwijst Sport&People hun klanten voor goede sportverzekeringen door naar Everion. Nadat de fitness professional is klaargestoomd is het namelijk tijd om theorie te vertalen naar praktijk. De trainer gaat als ondernemer aan de slag en zal moeten onderzoeken welke verzekeringen het beste bij zijn situatie passen. En daar is Everion natuurlijk graag bij van dienst.

Meer weten over Sport&People?

Meer weten over de sportverzekeringen van Everion? Bereken hier eenvoudig je premie.